Tuinkamer

Wageningen

Opdrachtgever: Particulier
Plaats: Wageningen
Omvang: 20 m2
Functie:Keuken aan woonhuis
Datum: 2017

De tuinkamer is een uitbouw aan een vrijstaande woning voor een nieuwe keuken. Dit project is geslaagd want de bewoners worden er blij van. ‘‘Het zit daar zo lekker in de zon’’. Het sluit perfect aan op hun manier van wonen: ruimte om te koken, zicht op de tuin en licht.

Het ontwerp richt zich op de tuin. De binnenafwerking wordt in dezelfde lijn naar buiten nog een halve meter doorgezet. De asymmetrie in de pui zorgt er voor dat het nog meer los komt van de helder gedefinieerde schil die zich om de tuinkamer heen vouwt.
De uitbouw voegt zich haarfijn in het bestaande ensemble van puntdaken. Door de lichte overlap met het woonhuis hoort het duidelijk bij elkaar.
In de dakaansluiting met het bestaande woonhuis zijn nestkasten opgenomen. Het regenwater wordt geleidelijk via het grind naar het grondwater geleid, her riool wordt zo niet belast. Het grind is een restpartij van een project elders. Er is gebruik gemaakt van wandverwarming die via een zonneboiler wordt verwarmd. Daarnaast zijn er pv-cellen op het dak aangebracht. De fundering is deels opgetrokken uit de oude tegels die hier eerst lagen.

Contact Us

Vragen of ideeën? Ik hoor graag van u!