Hoi,
ik ben Fieke

Bezig bijtje, waterpolo speelster, maker en bewonderaar van de natuur.

Hoi,
ik ben Fieke

Bezig bijtje, waterpolo speelster, maker en bewonderaar van de natuur.

2022-03-02-fieke-grooters-architect-studio-314-grou-2086

Fieke Grooters

Ontwerpen is voor mij gelijk aan puzzelen. En puzzelen vind ik leuk. De ontwerpopgave vanuit verschillende hoeken bekijken en tot een passende oplossing komen waar we blij van worden.

Over hoe ik te werk ga in een ontwerpproces, kan je op de volgende pagina meer lezen!

Er moet een goede klik zijn: Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen mij en de opdrachtgever. Deze klik kan je niet alleen via mijn website opvangen. Die moet je live ervaren. Een project begin ik altijd met een brainstorm. Dan leren we elkaar en de ontwerpopgave in een korte tijd goed kennen. Waarna we daarna kunnen besluiten of we met elkaar doorgaan.

Samen maken we er iets moois van. Zoals ik al zei, speel ik graag waterpolo. Naast dat het fijn is om af en toe fysiek even alles te geven, vind ik waterpolo ook leuk omdat het een teamsport is. Samenwerken om ‘te winnen’. En deze ambitie neem ik ook mee in mijn projecten. Het ontwerp maak ik niet in mijn eentje. Natuurlijk is de opdrachtgever hierin van groot belang. Niet alleen om een lijstje met wensen en eisen over de schutting te gooien. Maar om samen het gesprek aan te gaan en echt samen tot ideeën te komen. Ook de constructeur, de aannemer en de installateur laat ik vroegtijdig meedenken in het ontwerp. Of bel ik even met de vogelbescherming, de gemeente, de stukadoor of een andere specialist. Samen maken we er iets moois van!

 

In 2017 ben ik afgestuurd aan de TU Delft in de master architectuur. Mijn afstudeerontwerp ging over ‘De circulaire architect’. Hoe kunnen we in onze ontwerpen bijdragen aan een circulaire economie? Daarna ben ik werkzaam geweest bij Inbo Amsterdam als trainee architect. In 2019 heb ik mijn architectentitel behaald en ben ik mijn eigen bureau Made by Phi begonnen.

Fieke Grooters

20190619_121047

Speel en verwonder

Woningen zijn iets moois. Er zit leven in, persoonlijkheid en een verhaal. Welkom in mijn huis.

Contact Us

Vragen of ideeën? Ik hoor graag van u!