Hoi,
ik ben Fieke

Bezig bijtje, waterpolo speelster, maker en bewonderaar van de natuur.

Hoi,
ik ben Fieke

Bezig bijtje, waterpolo speelster, maker en bewonderaar van de natuur.

2022-03-02-fieke-grooters-architect-studio-314-grou-2086

Fieke Grooters

Ontwerpen is voor mij gelijk aan puzzelen. En puzzelen vind ik leuk. De ontwerpopgave vanuit verschillende hoeken bekijken en tot een passende oplossing komen waar we blij van worden.

Over hoe ik te werk ga in een ontwerpproces, kan je op de volgende pagina meer lezen!

Er moet een goede klik zijn: Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen mij en de opdrachtgever. Deze klik kan je niet alleen via mijn website opvangen. Die moet je live ervaren. Een project begin ik altijd met een brainstorm. Dan leren we elkaar en de ontwerpopgave in een korte tijd goed kennen. Waarna we daarna kunnen besluiten of we met elkaar doorgaan.

Samen maken we er iets moois van. Zoals ik al schreef, ik speel graag waterpolo. Naast dat het fijn is om af en toe fysiek even alles te geven, vind ik waterpolo ook leuk omdat het een teamsport is. Samenwerken om ‘te winnen’. En deze ambitie neem ik ook mee in mijn projecten. Het ontwerp maak ik niet in mijn eentje. Natuurlijk is de opdrachtgever hierin van groot belang. Niet alleen om een lijstje met wensen en eisen over de schutting te gooien. Maar om samen het gesprek aan te gaan en echt samen tot ideeën te komen. Ook de constructeur, de aannemer en de installateur laat ik vroegtijdig meedenken in het ontwerp. Of bel ik even met de vogelbescherming, de gemeente, de stukadoor of een andere specialist. Samen maken we er iets moois van! Omdat ik samenwerkingen iets moois vindt, maar ook omdat ik samenwerkingen essentieel vind om een waardevolle leefomgeving vorm te kunnen geven, ben ik lid en vooral actief betrokken bij Vereniging Circulair Friesland, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) en Grou2030

De naam ‘Made by Phi’. In 2019 ben ik als zelfstandig architect begonnen onder de naam Made by Phi. De Griekse letter Phi wordt gebruikt om de gulden snede mee aan te duiden. De Gulde snede is een verhoudingsgetal: hoe het kleine deel verband houdt met het grote deel. Dit vind ik een mooie metafoor voor mijn werk als architect. Daarnaast komt het verhoudingsgetal Phi veel voor in bouwwerken van de natuur. De natuur is voor mij ook een grote inspiratiebron.

Kennis vermenigvuldigen. Naast mijn ontwerpwerkzaamheden geef ik ook trainingen aan bedrijven die meer over de circulaire economie te weten willen komen, maar die vooral ook concreet aan de slag willen met hoe het gedachtegoed van de circulaire economie vertaald kan worden naar hun specifieke product. Meer informatie over deze training op: www.circonl.nl 

Fieke Grooters

20190619_121047

Speel en verwonder

Woningen zijn iets moois. Er zit leven in, persoonlijkheid en een verhaal. Welkom in mijn huis.

Contact Us

Vragen of ideeën? Ik hoor graag van u!