Een woning die past bij onze natuurlijke habitat

Als architect ben ik er om de wensen van de opdrachtgever zo goed mogelijk te vertalen naar een ontwerp. En dat is leuk. Want daarvoor moet je elkaar goed leren kennen, je moet elkaar begrijpen en doorvragen. Waar word je blij van? We gaan brainstormen over vragen waar je daarvoor nog niet bij stil had gestaan.

Maar de vraag van de opdrachtgever is niet het enige wat van invloed is, architectuur is meer. Architectuur gaat over materiaalkeuze, groen, vogels, insecten, sociale interactie, geluk en gezelligheid. Het gaat over de veranderbaarheid in de toekomst, maar ook het verhaal over cultuur en geschiedenis.  Het gaat ook om dat we met z’n alleen wat minder gaan verbruiken. Minder energie, maar ook minder materiaal. Duurzame architectuur, zodat we er meer van kunnen genieten.

Ik ben benieuwd naar jouw opgave, laten we er samen wat moois van maken! Op deze pagina een overzicht van de projecten van Made by Phi

Jouw project van ontwerp tot werkelijkheid

Samen maken we er wat moois van! Lees hier meer over het ontwerpproces.

Tuinkamer

Wageningen

Dit project is geslaagd want de bewoners worden er blij van. ‘‘Het zit daar zo lekker in de zon’’. Het sluit perfect aan op hun manier van wonen: ruimte om te koken, zicht op de tuin en licht. Gevel en dak opgebouwd uit biobased materialen. Geïntegreerde nestkasten en regenwater loopt weg in een wadi

Vakantiewoning

Oudega

Een huisje om helemaal tot rust te komen. Het huisje wordt opgebouwd uit biobased materialen zoals hout, houtvezelisolatie en cellulose. Het huidige huisje wordt zorgvuldig afgebroken zodat we zo veel mogelijk materialen kunnen hergebruiken.

Verbouwing

Wageningen

De uitbouw sluit naadloos aan op de klassieke woning. Hij verruimt de woning op subtiele wijze en versterkt de interactie met de tuin.

Verbouwing

Nederwetten

Een thuis waar je blij van wordt. In het ontwerp zitten veel hergebruikte materialen en de nieuwe materialen zijn veelal biobased. Bestaande woning en nieuwe uitbouw gaan haarfijn in elkaar over.

Studie- kerk

Delft

Dit is wel een erg bijzonder gebouw. Een Remonstrantse kerk uit 1896 in een Neo-Romaanse stijl, met zeker geen kinderachtige afmetingen. Maar niemand kent het. Het bestaat niet voor de voorbijganger,
en juist daarom vind ik dit gebouw zo intrigerend.

Ecodorp Oosthem

Oosthem - Friesland

We gaan bouwen, bouwen, bouwen, maar wel op een manier waar we blij van worden. Boerderijen gaan we ombouwen voor groepen mensen, samen met de mensen. Omdat je dan de mooiste resultaten krijgt. We bouwen duurzaam, gezond, te midden van natuur, gezellig, een maatje kleiner. Binnenkort meer informatie!

Verbouwing Ooststeeg

Wageningen

Jaren ’30 woning verandert in een paradijs voor mens en dier. Met veel licht en zicht op de tuin. Hergebruikte materialen, gezonde materialen, nestruimte voor vogels, intensief groen dak, regenwateropvang en duurzame energie.

Verbouwing Jupiterstraat

Oudorp

‘Saaie’ jaren ’70 woning verandert in een fijne woning met veel licht en zicht op de tuin. Hergebruikte materialen, gezonde materialen, nestruimte voor vogels, intensief groen dak, regenwateropvang en duurzame energie.

Woning verbouwingen

Tijdens een brainstorm ontdekken we de verbouwmogelijkheden van uw woning!

't Hartjesveld

Buurtinitiatief Delft

Samen met alle buren zijn we bezig om het pleintje om te toveren tot een mooie buurttuin. Meer nieuws volgt binnenkort

Bij Inbo heb ik in 2017 tot en met 2019 meegewerkt aan verschillende projecten. Waaronder:

  • Brede School Rembrandtkwartier Rijswijk
  • Entree Erasmusgebouw Nijmegen
  • De groene kathedraal,  (Tender)
  • Terras voor de hogeschool Utrecht
  • Appartementencomplex Sphinx Maastricht
Contact Us

Vragen of ideeën? Ik hoor graag van u!