Rethinking
Architecture

Ik ben altijd nieuwsgierig naar het totaalplaatje, wat speelt er, hoe werkt het, waarom vinden we dat?  Ik wil meer weten over architectuur en het ecosysteem waarin het opereert. Ik wil meer weten over de effecten van architectuur op flora/fauna, op sociale cohesie en op geluk. Ik wil meer weten over materialen en de kringloop die ze afleggen wanneer ik beslis dat ze in een gebouw komen te zitten. Als ik een school ontwerp wil ik meer weten over hoe kinderen spelen en leren. Als ik een bibliotheek ontwerp wil ik meer weten over hoe je sociale interactie uitlokt. Als ik een woning ontwerp wil ik weten wie er woont, wat hun drijft en waar ze blij van worden.

Voordat ik nog meer gebouwen in de stad ga plaatsen wil ik meer weten over deze vraagstukken zodat ik mijn ontwerpen er mee kan verrijken. Ik ga praten met experts als sociologen, ecologen, leerkrachten en recyclebedrijven. Wat kunnen we van elkaar leren?

Op deze pagina staan alle blogs die ik heb geschreven

apr
2020

apr
2020

Jaarverslag #1

Een jaar geleden schreef ik mezelf in bij de KvK. Er was nog geen plan, ik gunde mezelf een jaar om dat plan te gaan ontdekken. RETHINKING ARCHITECTURE luidde de slogan voor dat eerste jaar.

sep
2019

sep
2019

Duurzaamheid is als een ecosysteem:
Altijd anders, daarom sterk

Er zijn veel opvattingen over duurzame architectuur. Demontabel, biobased, hightech met big data of een tiny house. Ze zijn allemaal 100% waar, maar niet als we ze 100% inzetten. Duurzaamheid is een ecosysteem.

okt
2019

okt
2019

Ode aan de fietsenmaker
en hoe de circulaire bouw
van hen kan leren.

En eigenlijk de hele economie. Over het professioneel toepassen van hergebruikte materialen. Het fietsenmakers-model, is wat mij betreft een belangrijke oplossing voor de transitie naar een circulaire economie.

apr
19

apr
2017

Van halve naar
hele ontwerpen

Het belang van de factor tijd voor een circulair ontwerp.

feb
2020

feb
2020

Een spannend verhaal
over een circulair gebouw

Wilt u een circulair gebouw ontwerpen? Dan moet u een verhaal maken, een complex verhaal. Een verhaal met verschillende verhaallijnen, uiteenlopende personages die zich door de tijd heen ontwikkelen en een flinke dosis plottwisten.

Jul
2019

Jul
2019

Architectuur is mooi!

En niet alleen omdat we het mooi ontwerpen. Architectuur is onderdeel van het complexe culturele ecosysteem en gaat verbindingen aan met sociale cohesie, gezondheid, flora, fauna, materialen kringlopen, cultuur en geluk.

sep
2017

Jul
19

De circulaire architect

De architectenbranche vormt een onmisbare schakel in een circulaire bouwsector. Steeds meer bureaus spelen op deze groeimarkt in. Hoe kun je een bijdrage leveren aan een circulair bouwproces?

Contact Us

Vragen of ideeën? Ik hoor graag van u!